Napi remény

A remény pedig nem engedi, hogy megszégyenüljünk. (Római levél 5:5)

Négy lépés, hogy megharcold a szellemi háborút

2015. december 12. 03:00 - Á. Bözse

"Mert a mi harcunk nem test és vér ellen folyik, hanem a fejedelemségek és hatalmasságok ellen, e sötét világ erői ellen, és a gonoszság szellemi erői ellen, akik az ég magasságában vannak.” (Efézus 6,12, NIV)

Négy dolog van, amit meg kell tennünk, amikor szellemi háborúval állunk szemben az életünkben:

  1. Ismerd el az ellenséget. Sátán valóságos. (1Péter 5,8-9). Miért küldte volna Isten olyan harcba a Fiát ami nem is létezik? A Biblia azt mondja az 1János 3,8-ban: “Isten Fia azért jött, hogy lerombolja az ördög munkáit.” (NLT). Amikor valaki támad téged, az annak a bizonyítéka, hogy hívő vagy. Minél nagyobb hatást érsz el Istenért, Sátán annál inkább küzdeni fog ellened. Soha nem növöd ki, ez egyre inkább intenzívvé válik.
  2. Fogadd el az Istenadta hatalmat. A legtöbb hívő nem vesz tudomást arról a hatalomról, ami az övé a Sátánnal szemben. A Máté 28,18-19 azt mondja, hogy miénk minden hatalom mennyen és földön. Aztán Jézus azt mondja, “Ezért menjetek el és tegyetek tanítványokká...” (NIV). Átadja a hatalmat neked és nekem. Azért teszi, mert egy különleges küldetést bíz ránk (2Korinthus 5,20).
  3. Vedd fel Isten fegyverzetét. Amikor Pál Isten teljes fegyverzetéről ír (Efézus 9,11-17), éppen börtönben van egy római őrhöz láncolva. Pál a római fegyverzetet használta a szellemi fegyverzethez modellként. Pál azt mondja, hogy ahogy egy római katonának is megfelelően fel kell öltöznie a harcra, éppígy nekünk is fel kell öltenünk azokat, amik szükségesek a csatához. Például, gyakran imádkozok így: "Uram, felvettem a megváltás sisakját, ami meg fog védeni a gondolatoktól, amiket Sátán belém akar helyezni. Nem szeretnék a saját gondolataimon rágódni. A te gondolataidon szeretnék elmélkedni, így válthatok a te hangoddá. Felveszem az igazság övét. Uram, az igazságot szeretném megosztani, nem pedig a hamisságot. Az igazságossághoz szeretnék embereket vezetni."
  4. Célozz a fegyvereiddel. A szellemi harc elsősorban a gondolatvilágodban dúl. (2Korinthus 10,4-5). A fegyverek, amiket Isten arra ad, hogy leromboljuk az okoskodásokat az alázat, a hit, az igazság és a dicsőítés. Ejts rabul minden gondolatot!

 Beszéljetek róla:

  • A Krisztusban lévő hatalmad milyen erőt ad neked, amikor úgy érzed, hogy Sátán támad?
  • Hogyan fog neked segíteni az igetanulás, hogy megharcold a szellemi harcaidat?
  • Mit gondolsz, mit jelent, hogy "rabul ejtesz mindent gondolatot" (2Korinthus 10,5)?

 

* (Daily Hope by Rick Warren, 2015. 12. 05.)

Szólj hozzá!

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása